FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ FORMULA 1

Φουντώνουν οι φήμες στην Aγγλία για επικείμενη αλλαγή στρατοπέδου των Williams και McLaren. Σύμφωνα με αυτές, η Williams σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2018 ως εργοστασιακή ομάδα της Honda, αν και από το 2014 χρησιμοποιεί κινητήρες Mercedes.
Η Williams αναπολεί ωστόσο σίγουρα με νοσταλγία την περίοδο 1983 έως 1987, όταν σημείωσε με κινητήρες της Honda 24 νίκες και κατέκτησε το 1987 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Νέλσον Πικέ. Αν αλλάξει όντως στρατόπεδο η ιστορική ομάδα με 114 πρώτες θέσεις σε Γκραν Πρι της Formula 1, τότε ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία της McLaren με τη Mercedes. Βέβαια, οι Γερμανοί θα το σκεφτούν πολύ, πριν δώσουν τους κινητήρες τους στη McLaren και αποκτήσουν από το πουθενά έναν εξαιρετικά επικίνδυνο αντίπαλο.
Για την ελβετική Sauber, που θα χρησιμοποιεί από το 2018 κινητήρες Honda, δεν πρόκειται να αλλάξει πάντως τίποτα και θα παραμείνει δεύτερη επιλογή για τους Ιάπωνες, που θα την αξιοποιήσουν κυρίως ως πλατφόρμα εξέλιξης των κινητήρων τους. Όλα αυτά ενδέχεται να επισκιαστούν, αν σκάσει μία βόμβα από τη μακρινή Απω Ανατολή. Συγκεκριμένα εντείνονται οι φήμες, ότι προχωρά η εξαγορά της Manor από μία ομάδα Κινέζων επενδυτών και ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα επιστρέψει το 2018 στη Formula 1. Αυτή τη φορά θα έχει πάντως πολύ καλύτερες προοπτικές και δεν θα ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα, όπως τα προηγούμενα που την οδήγησαν σε πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια