FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Έχει πλεονέκτημα από τη Ferrari η Mercedes;

Στους τελευταίους αγώνες η Mercedes έχει πάρει τα... πάνω της, ενώ η Ferrari έχει κάνει... κοιλιά, κάτι που παραδέχονται στο κόκκινο... στρατόπεδο. Το ίδιο και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εξήγησε πού έχου πλεονέκτημα τα «ασημί βέλη». Ο Γερμανός εντόπισε το... πρόβλημα στις κατατακτήριες δοκιμές, αν και η εκκίνηση από την pole position δε σημαίνει πάντα ότι θα έρθει και η νίκη, τονίζοντας πως η Scuderia θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό, ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα. «Είναι αλήθεια ότι στους τελευταίους αγώνες η Mercedes είναι πιο δυνατή. Το πραγματικό παιχνίδι γίνεται στις κατατακτήριες δοκιμές, μπορούν να ανεβάσουν τον κινητήρα μεταξύ τριών και έξι δεκάτων για μας στις ευθείες.
Ήταν εφτά δέκατα στην Αυστρία. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά δε θα συμβεί σε μία νύχτα. Λέγοντας ότι πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε όλη την ομάδα, δεν πρέπει να ξεχάσουμε από πού έχουμε έρθει. Έχουμε κάνει το μεγαλύτερο βήμα απ' όλες τις ομάδες. Η Red Bull έδειξε τον χειμώνα για το πόσο καλή θα ήταν τη φετινή σεζόν και μέχρι τώρα πιέζουν όλοι πολύ σκληρά. Δουλεύουμε πάνω στο πλεονέκτημα που έχουν στις κατατακτήριες δοκιμές. Αν έχεις μονοθέσια μπροστά σου στον πρώτο γύρο ή στην πρώτη στροφή, ο αγώνας είναι διαφορετικός. Ξέρουμε πού πρέπει να... χτυπήσουμε, αλλά δεν είναι εύκολο. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα φέτος, το μονοθέσιο είναι καλό, όχι αρκετά γρήγορο, αλλά πιο γρήγορο, από πλευράς αποτελέσματος (έβδομη θέση στο Σίλβερστοουν).
Απλά έχουν μερικά πλεονεκτήματα και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά για να είναι διαφορετική εικόνα», ήταν τα λόγια του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πιλότος της Ferrari έχει δει, μετά το πολύ καλό ξεκίνημά του, τον Λιούις Χάμιλτον να μειώνει τη διαφορά στη βαθμολογία στον βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια